implant
implant dentar

Albirea dintilorInainte de a alege un procedeu de albire a dintilor se recomanda solicitarea unei pareri avizate pe care numai un expert in igiena orala o poate da; el va va spune care din procedeele existente este cel mai bun in cazul dumneavoastra. In general colorarea dintilor este cauzata de varsta, tutun, cafea sau ceai. Un alt gen de pete ale dintilor sunt efectul antibioticelor cum ar fi tetraciclina, sau al fluorului in exces.

Iata cateva dintre metodele cele mai populare care se practica pe scara larga:

  Fatete de portelan - se lipesc pe suprafata dintilor colorati sau deformati. Se practica pentru remodelarea, alungirea si albirea dintilor. Aplicarea fatetelor de portelan necesita cel putin doua sedinte la medicul stomatolog.Utilizarea unei paste de dinti cu efect de albire pentru controlul aparitiei decoloratiei clorhexidinice

Unul dintre factorii majori care determina reticenta practicienilor in a prescrie utilizarea clorhexidinei este dezvoltarea consecutiva a coloratiilor extrinseci. In scopul de a evalua eficienta unei paste de dinti cu efect de albire in controlul aparitiei coloratiei date de clorhexidina, un lot format din 57 de subiecti a fost supus clatirilor orale de 2 ori/zi cu solutie de clorhexidina. In acest interval jumatate din subiecti au efectuat periajul cu o pasta de dinti cu efect de albire, iar cealalta jumatate cu o pasta de dinti fluorurata obisnuita. Gradul de coloratie a fost evaluat la 1, 2 si 3 luni interval folosind un indice standard cu 2 componente; unul cu parametrii pentru intensitatea culorii, iar celalalt pentru procentul suprafetelor dentare care prezinta pete decolorate. Suprafetele vestibulare au acumulat mai putine coloratii decat suprafetele linguale. Pentru multe, chiar daca nu pentru toate suprafetele si in timpul majoritatii, chiar daca nu a tuturor intervalelor de timp, grupul care a utilizat pasta de dinti cu efect de albire a experimentat mai putine decolorari.

In concluzie, este avantajos sa recomandam o pasta de dinti cu efect de albire care si-a demonstrat eficienta in eliminarea decolorarii atunci cand prescriem clatiri cu clorhexidina. Satisfactia imbunatatita a pacientului va duce la cresterea acceptabilitatii tratamentului antimicrobian.

actualizat 11 iunie 2020 © Clinica Implant Eladent