implant
implant dentar

Cat dureaza, o sa doara?Care e durata de viata a implantului ?

Multe implanturi isi indeplinesc functiile cu succes chiar si dupa 25-30 de ani. Prognoza pentru pacientii care au avut in trecut probleme parodontale, cu afectari ale osului in jurul radacinilor dintilor naturali , este mai putin optimista decat pentru pacientii sanatosi. De asemenea, daca in gura mai exista din dintii naturali , longevitatea implantului este mai mare decat in cazul pacientilor cu toti dintii lipsa. O influenta majora este data de modul in care pacientul respecta toate indicatiile pe care le primeste de la clinica. Ca orice inlocuitor artificial in corp, nu exista promisiuni sau garantii in ceea ce priveste longevitatea implantului.

Este imposibil de stiut cat poate tine un anumit tip de implant si de aceea este imposibil de a prezice sau garanta succesul.

Cine formeaza echipa de implantologie?

Echipa de implantologie este formata din chirurgul implantolog (specializat si autorizat), periodontologul , proteticianul si tehnicianul de laborator.

Este nevoie sa fiu spitalizat(a)?

Cele mai multe proceduri de implant se desfasoara in clinici dentare specializate, foarte bine dotate tehnologic si sub anestezie locala. Sunt pacienti care necesita premedicatii sau sedative administrate intravenos pentru controlul emotional. Spitalizarea este necesara in cazul interventiilor chirurgicale mai complexe sau din motive de sanatate generala.

Exista durere sau discomfort?

Multi pacienti spun ca interventia chirurgicala de implant creaza mai putine probleme decat extractia unui molar de minte. Cu o dotare moderna, sterilizare perfecta, anestezice de ultima generatie , personal medical specializat si cu vasta experienta in domeniu, discomfortul va fi o notiune straina.

Cat dureaza tratamentul complet?

In functie de tipul implantului, locatia acestuia, tipul de lucrare selectata, perioada de timp totala poate fi cuprinsa intre 3, 6 sau mai multe luni. Exista implanturi speciale folosite in clinica, care datorita compozitiei si tratamentelor de suprafata pot fi incarcate protetic (cu dinti) imediat .

Daca este necesar transplantul de os, atunci perioada de vindecare este mai indelungata. Vom discuta cu dumneavoastra toate aceste aspecte si va vom sfatui asupra perioadei de recuperare.

Voi sta fara dinti in toata aceasta perioada?

Imediat dupa operatie veti fi sfatuiti sa nu purtati nici un fel de proteza in zona operata. In aceasta scurta perioada noi va vom confectiona lucrari provizorii ca sa puteti sa va continuati viata cu toate implicatiile sale sociale. Oricum, daca stilul d-voastra de viata social si profesional nu va permit aceasta , sunt tehnici moderne care permit realizarea unei protezari provizorii imediate (implantele ce permit incarcare protetica imediata .

Vor sti ceilalti ca am implant dentar?

Tratamentul contemporan cu implant va permite sa aveti dinti noi, cu aspect natural si perceputi ca fiind ai dvs. Chiar daca pentru unii pare neobisnuit implantul dentar , multi pacienti sunt fericiti de acest aspect spunand chiar ei si altora ca sunt purtatori de implant. Implantul dentar ofera cele mai bune rezultate de restaurare posibila in stomatologia moderna.

Vor functiona dintii pe implant la fel ca cei originali?

Nimic nu functioneaza la fel ca dintii naturali. Oricum, implantul va functiona mult mai bine decat dintii dintr-o lucrare mobila sau dintr-o punte fixa. In cele mai multe cazuri, pacientii mananca fara sa perceapa implantul. Majoritatea pacientilor sunt fericiti cu lucrari fixe pe implant , fie ca e vorba de un singur dinte, o punte sau o proteza sustinuta de implant.

Timp scurt

actualizat 11 iunie 2020 © Clinica Implant Eladent