implant
implant dentarCauzele esecului inCircumstantele care pot duce la esecul implantului dentar sunt:

1.conditii locale

2.conditii sistemice (generale)

3.supraincarcare protetica ( lucrari pe implanturi ce primesc forte mai mari decat pot suporta).

1.Probleme locale:

-placa bacteriana se acumuleaza in jurul implantului dentar ca si in jurul dintelui. Placa bacteriana poate cauza inflamatie si infectie la nivelul gingiei si a osului. Asta poate duce la pierderea suportului osos si a implantului, deci, pentru un succes pe termen lung implanturile trebuie pastrate perfect curate, prin tehnici meticuloase de igienizare, efectuate de pacient si periodic de medic.

ATENTIE - igienizarea prin detartraj cu ultrasunete implica utilizarea unor anse speciale, nemetalice. Nu recurgeti la metodele de igienizare profesionala decat in cabinete dotate corespunzator. 

2.Probleme sistemice (de sanatate generala):

-diabetul, boli metabolice ale osului, tratamente cu steroizi, HIV, deficiente de absorbtie a nutrientilor sunt cateva dintre problemele medicale care pot influenta succesul implantului.

Orice afectiune care impiedica organismul in refacerea tesutului osos si a suportului gingival poate duce in final la pierderea osului sustinator pentru implant. Afectiuni cum ar fi osteoporoza netratata, boli de colagen, administrarea pe termen lung a anumitor medicamente, diete alimentare severe si "dupa ureche", pot influenta capacitatea reparatorie a organismului. Aceasta insa nu inseamna ca implantul nu poate fi folosit. Discutiile cu medicul dvs curant sunt cateodata necesare pentru a determina orice problema medicala care poate impiedica tratamentul cu implant.

3.Supraincarcarea protetica mai presus de limitele fiziologice

De exemplu daca un dinte mare cu o coroana lunga e suportat de un implant scurt sau o punte mare e suportata de un numar inadecvat (prea mic) de implanturi, succesul tratamentului pe implanturi va fi drastic limitat. 

Poate un implant pierdut sa fie inlocuit?

In acest caz nefericit , de regula, un implant pierdut poate fi inlocuit cu altul (depinde foarte mult cauza pierderii).

Detartraj

actualizat 11 iunie 2020 © Clinica Implant Eladent