Chirurgie
Fiind una dintre cele mai complexe ramuri ale stomatologiei, intervențiile chirurgicale sunt cele mai dificile proceduri din sfera oro-maxilo-faciala.
Acestea pot da naștere celor mai multe complicații daca nu sunt efectuate corespunzător și de către un medic specialist, cu experiență.
Intervențiile chirurgicale simple presupun extracțiile de dinți deja erupți în cavitatea bucală, mono- sau pluriradiculari, de resturi radiculare și inclusiv de dinți parodontotici (mobili). Acestea necesită anestezie locală și uneori este necesară suturarea plăgii.
Intervențiile chirurgicale complexe sunt de mai multe feluri. Acestea includ în primul rând extracțiile complicate, ale dinților semi-incluși, incluși sau molarilor de minte. Anestezia este tot locală, iar suturarea plăgii este obligatorie post-intervențional. Deseori este necesară aplicarea de antibiotic local și plasarea unor mijloace hemostatice în plagă. Recuperarea poate dura
până la o săptămână, în funcție de gradul de dificultate al manoperei.
O altă manoperă chirurgicală ce necesită un ridicat grad de pregătire este realizarea de chiuretaje parodontale în câmp deschis. Acestea se recomandă pacienților cu boală parodontală în stadiu avansat și presupun îndepărtarea gingiei de pe dinte cu un lambou în scopul “curățării” zonei cervicale și perialveolare. Chiuretajele subgingivale se efectuează în stadiile incipiente, neimplicând crearea unui lambou.
Repoziționarea de nerv, augmentarea osoasă și operația de sinus lift sunt proceduri ce se realizează în cazul imposibilității de inserare a implanturilor dentare. Aceste tipuri de intervenții sunt mult mai invazive și necesită parcurgerea minuțioasă a unor etape de către pacienți în cursul vindecării.
- simplă (extractii dinti erupti, monoradiculari sau pluriradiculari, extractii resturi, extractii dinti mobili, etc)
- complexă (extractii dinti inclusi si semiinclusi, extractii molari de minte, chiuretaje parodontale in camp deschis, rezectii apicale, split crest, chistectomii, repozitionari de nerv, augmentare osoasa pe verticala/orizontala, sinus lift, etc)
Întrebări frecvente:
Nu. Cele mai multe intervenții chirurgicale se efectuează sub anestezie locală, aceasta fiind cea mai puțin invazivă variantă. Cu toate acestea, la cerere, putem efectua și anestezii generale, cu asistența și sub supravegherea unui medic specialist ATI.
Nu. Post-operator va fi nevoie sa țineți un pansament în dreptul locului în care s-a efectuat extracția dentară. Nu veți avea voie să mâncați pe partea respectivă câteva ore, nu veți avea voie să consumați lactate sau banane. Fumatul este de asemenea interzis după extracția dentară, pentru că el crește riscul de apariție a unei alveolite uscate.
Avantaje
De ce să ne alegi
Medicul nostru chirurg & implantolog este în topul celor mai buni din țară și poate efectua orice manoperă, indiferent de complexitate sau dificultate.
Lucrăm cu o varietate foarte mare de implanturi și adiții osoase, având o gamă de la cele mai accesibile variante, până la ultimele apărute pe piață. Găsim o soluție optimă și la îndemână pentru orice pacient și orice buget.