implant
implant dentar

Sanatatea orala la adolescentiDieta corecta si atentia care se acorda igienei orale sunt foarte importante pentru pastrarea dintilor sanatosi in aceasta perioada. Cariile si afectiunile parodontale pot reprezenta o amenintare pentru adolescenti la fel ca si pentru adulti. Studii recente referitoare la indicele de sangerare a gingiilor la adolescenti arata ca trei sferturi din adolescentii cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani sufera de hipersensibilitate gingivala.

Expertii in igiena orala recomanda:

Periati-va dintii corect de cel putin 2 ori pe zi. Programele scolare incarcate pot da nastere la obisnuinta de a consuma "gustari" nocive pentru dinti. Pentru a va mentine starea de sanatate a dintilor este bine sa incepeti cu o alimentatie controlata.

Daca purtati aparate dentare, acordati mare atentie igienei spatiilor

interdentare. Puteti folosi ata dentara sau periute concepute special pentru curatarea eficienta a spatiilor si a aparatelor fixate pe dinti, precum si dusul bucal.

Daca practicati sporturi corp la corp aveti in vedere mastile de protectie a dintilor care pot fi confectionate de medicul stomatolog.

Cum este si firesc, in relatiile dintre tineri zambetul joaca un rol foarte important. Pe linga o igiena bucala riguroasa, la mentinerea unui zimbet atragator contribuie si vizitele peridice la medicul stomatolog.Sanatatea orala la adulti

Din cauza ritmului de viata alert, unui adult ii ramine foarte putin timp pentru grija care trebuie sa o acorde sanatatii dintilor.

Din pacate, neglijarea igienei orale duce la afectiuni parodontale, cauza principala a pierderii dintilor la adulti. Descoperirea la timp a unei astfel de afectiuni reduce riscul imbolnavirii permanente a gingiilor si dintilor si usureaza posibilele tratamente costisitoare si de lunga durata.

Vizitele regulate la medicul stomatolog - de doua ori pe an sau la recomandarea acestuia, va vor invata sa aveti grija mai bine de dintii dvs. De asemenea, in cadrul unei vizite la cabinetul stomatologic, medicul va poate spune daca suferiti de vreo afectiune dentara in stadiu incipient. In aceste cazuri, tratamentele sunt usoare si nedureroase.Cariile reprezinta cea mai frecventa problema dentara la pacientii adulti. Ele pot fi prevenite in mare masura printr-un periaj corect si constant de cel putin doua ori pe zi.

In general, colorarea dintilor este efectul consumului de cafea si fumatului. Redobindirea albului natural al dintilor se obtine in prezent prin diverse metode. E recomandat sa incepeti cu un detartraj riguros si periaj profesional (care va restabili culoarea naturala a dintilor dvs) efectuat de medicul stomatolog. Pentru mentinerea cat mai indelungata a culorii dintilor dvs. puteti folosi o pasta cu agenti de albire.

Albire detartraj

actualizat 12 decembrie 2019 © Clinica Implant Eladent