implant
implant dentar

Implantologie

Sunt implanturile dentare o solutie pentru mine ?

Ca orice tratament stomatologic, succesul unui implant dentar depinde daca acesta este cel mai bun tratament pentru nevoile dvs. De aceea este foarte important sa fiti evaluat(a) complet de un medic implantolog dentist, care sa va ofere cea mai buna solutie pentru problemele dvs.
Starea dvs generala de sanatate, faptul ca fumati sau nu, sanatatea gurii si a danturiii, orice tratament medical si medicametele pe care le luati, precum si cantitatea de os disponibila pentru implantul propus - toti acesti factori sunt importanti atunci cand analizati succesul potential al unui tratament de stomatologie avansata. De aceea este foarte importanta o consultatie specializata la un medic implantolog, care pe baza rezultatelor cazului dvs, va poate recomanda un implant dentar sau alt tratament dentar.

implant dentar

Etapele realizarii unui implant dentar

1. Prima etapa este o consultatie in cabinetul stomatologic in urma careia se precizeaza tipul tratamentului care trebuie urmat. Aceasta consultatie consta si in realizarea unei radiografii dentare precum si in evaluarea existentei osului sau dimensiunii acestuia.
2. Daca osul nu este suficient se pot efectua tehnici de aditie osoasa.
3. Operatia propriu-zisa de implantare a dintelui reprezinta o interventie chirurgicala nedureroasa ce se realizeaza cu anestezie locala. Aceasta interventie chirurgicala consta in decolarea gingiei si forarea graduala in osul maxilar, urmata de inserarea implantului dentar si coaserea mucoperiestului.
4. Perioada de vindecare a osului variaza intre 4(mandibula) - 6 luni (maxila) si este urmata de montarea butonului pe implant si definitivarea lucrarii prin aplicarea coroanei protetice.

Implanturi dentare

Un implant dentar este un mic cilindru de titan, care este plasat usor in osul maxilarului dvs pentru a deveni radacina unui dinte sau punctul de sprijin pentru o coroana, punte sau o proteza speciala. Daca zambetul tau, nu este cel pe care ti-l doresti , din cauza lipsei anumitor dinti, insertia de implanturi dentare este tratamentul dentar de care aveti nevoie pentru a va reface zambetul.

Beneficiile unui implant dentar

Implanturile dentare au un aspect natural si se simt, la fel ca si un dinte natural. Implanturile dentare sunt solutia ideala pentru tine, daca:

Cand un dinte lipsa este inlocuit cu un implant dentar, osul este conservat. Implanturile care sunt corect planificate si executate ofera o solutie pentru toata viata.
Implanturile dentare sunt mai puternice si mai durabile decat podurile sau protezele. In acelasi timp implanturile pot fi utilizate impreuna cu alte proceduri de restaurari dentare pentru eficienta maxima. Inlocuirea dintilor cu implanturi dentare va permit sa va recapatati abilitatea de a musca si un zambet natural.

Procesul unui tratament cu implant dentar

Tratamentul cu implanturil dentare include urmatoarele procedee:


Riscurile unui implant dentar
Citeste mai mult...

Implantologie

actualizat 12 decembrie 2019 © Clinica Implant Eladent