Orotdonție

Aparate ortodontice fixe metalice, ceramice sau din safir

Aparatele ortodontice fixe presupun fixarea pe fața vestibulară (externă) a dinților a unor brackeți metalici-gri sau ceramici-albi și solidarizarea lor cu un fir metalic și niște elastice speciale.

Acest ansamblu are scopul de a îndrepta dinții malpoziționați într-o perioadă de timp, în funcție de complexitatea cazului, de la un an până la 2, chiar 3 ani.

Rezultatele sunt vizibile după câteva luni de la fixarea brackeților pe dinți și sunt permanente. Ulterior tratamentului ortodontic este necesară purtarea timp de câteva luni a unei gutiere transparente în timpul somnului sau a unui sistem de contenție fix tip bară linguală.

Aparate ortodontice mobile

Acest tip de aparat ortodondic este recomandat în special copiilor, cu scopul lărgirii arcadei pentru a face loc dinților definitivi să erupă în cavitatea bucală.

Ulterior purtării unui aprat mobil este de cele mai multe ori necesară continuarea tratamentului cu un aparat ortodontic fix, pentru obținerea celor mai bune rezultate pe termen lung.

Invisalign

Incongruențele dento-alveolare minore pot fi ușor rezolvate cu acest tip de aparat ortodontic.

Invisalign este similar unei gutiere de contenție sau de bruxism. Acesta aliniază dinții simplu și rapid, de cele mai multe ori fără durere și fără a fi observat de cei din jur.

Întrebări frecvente:

Depinde de complexitatea fiecărui caz în parte. Durata tratamentelor ortodontice variază între un an (tratamente simple, incongruente dentare minore) și poate duce până la 3-4 ani (de exemplu în situațiile în care se poartă un aparat ortodontic mobil pentru lărgirea arcadei și ulterior tratamentul se continuă cu un aparat ortodontic fix pentru rezolvarea incongruențelor
dentare majore și/sau rezolvarea problemelor de ocluzie).

Aparatul dento-maxilar funcționează cel mai bine în momentul în care dinții sunt aliniați corect. Pe lângă factorul estetic, un set de bune rapoarte dentare va duce la minimizarea problemelor dentare ale pacientului pe durata vieții.

De exemplu, o aglomerare de dinți va determina apariția cariilor interdentare în zona respectivă; niște rapoarte de ocluzie deviate vor determina în timp apariția de patologii la nivelul articulației temporo-mandibulare.

Dinții drepți nu sunt nu numai frumoși, ci și sănătoși pe termen lung. Marea majoritate a copiilor, adolescenților și adulților tineri au nevoie de un aparat dentar.

Avantaje

De ce să ne alegi

Nu este nevoie de investirea suplimentară de timp și bani pentru intocmirea dosarului de ortodonție. Toate investigațiile necesare se vor efectua direct la noi în cabinet.

În plus, medicul nostru ortodont are o experiență de peste 20 de ani în domeniu, cu mii de cazuri finalizate cu succes, de la cele mai simple până la cele mai dificile.

Programează-te