Durata de viață a implanturilor dentare

Implanturile dentare se simt și funcționează la fel ca dinții noștri naturali, astfel că trebuie să fie și îngrijite identic!

Durata de viață a unor implanturi dentare depinde foarte mult, pe lângă tipul implantului și tehnica prin care acesta a fost inserat, de igiena locala. Ulterior inserării implanturilor, pacientul trebuie să le trateze ca pe dinții lui proprii, naturali. Periajul dentar trebuie efectuat riguros de două ori pe zi, iar igienizările profesionale o dată la fiecare 4-6 luni.

Dacă implanturile au fost inserate corect și toate indicațiile medicului sunt respectate de către pacient, acestea pot fi extraordinar de longevive în cavitatea bucală, putând rezista cu ușurință zeci de ani de zile.

Dacă pacientul însă nu respectă indicațiile medicului și nu se prezintă la controalele de rutină, riscul pierderii implantului dentar este mult mai mare. Tartrul și microorganismele se depun la fel atât pe dinții naturali, cât și pe restaurările protetice pe implanturi. Gingia se resoarbe odată cu vârsta atât pe dinții naturali, cât și pe implanturile dentare. Infecțiile apicale pot apărea atât pe dinții naturali, cât și pe implanturi.

În momentul în care pacientului nu îi sunt clar explicate aceste aspecte și acesta nu își îngrijește corespunzător implanturile, se poate ajunge la complicații și afecțiuni mai complexe. Ca și în cazul nerespectării normelor de igienă în cazul dinților naturali, de altfel!

În clinica noastră, dacă pacientul se prezintă la toate controalele de rutină și efectuează igienizările profesionale la termen, oferim certificat de garanție pe viață tuturor implanturilor dentare Bredent inserate de noi.

Distribuie articolul